Hoppa till sidans innehåll

100 världscupåkare kommer till Grönklitt

20 JAN 2014 12:23
Efter helgs världscuptävlingar i Norge kommer världseliten i skidorientering till Dalarna och Grönklitt. – Det är åkare från 15-16 länder som kommer hit i början på veckan. Efter senaste tiden snöfall kan vi bjuda på mycket fina förhållanden i Grönklitt, berättar tävlingledaren Per Rapp.
  • Skapad: 20 JAN 2014 12:23

Från början skulle några av distanserna avgjorts i Hemusterrängen i Mora. På grund av snöläget flyttades alla tävlingar till Grönklitt.

– Men det hade inte räckt med den snö som kom nu för att ha tävlingarna här nere i Mora. Det är för lätt och fluffig snö för att kunna köra upp spår i terrängen här. Men i Grönklitt blir det nu mycket bra med den nya snö som kommit, säger tävlingsledare Rapp.

Arrangerande IFK Mora OK har många egna åkare med i tävlingarna, både för Sverige och andra länder.

I den svenska landslagsdräkten kommer följande från IFK Mora OK att åka: Magdalena Olsson, Andreas Holmberg och Linus Rapp. Carl Magnusson kommer att åka i den nationella gruppen och eventuellt ytterligare någon mora-åkare.

Moraåkare i andra landslag är dessa: Andrey Lamov, Ryssland, Klaus Csucs, Rumänien, Laura Fenyvesi, Ungern, Anna Nilsson Simkovics, Österrike och Johanka Simkova, Tjeckien. 

Övriga dalaåkare i den svenska truppen är följande: Tove Alexandersson, som dock representerar Alfta-Ösa i skidorientering, Linda Lindkvist, IK Jarl och junioren Frida Sandberg, Säterbygden.

Tävlingen pågår 22-26 januari!

linus_rapp_inf_wc_grklitt
Linus Rapp har nu tagit en plats i landslaget till världscuptävlingarna på hemmaplan. FOTO: Johan Trygg.

Skribent: Bror Nilsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Orsa SK - Skidor
Kung Gustafs väg 5
79430 Orsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info