Hoppa till sidans innehåll

1:a Grönklittspremiären avgjord!

14 NOV 2016 07:29
Herrklassen slutade som så många gånger i spurtuppgörelse när den första upplagan av Grönklittspremiären avgjordes. Damklassen dominerades däremot av Emilia Lindstedt.
  • Uppdaterad: 15 NOV 2016 16:55

Emilia Lindstedt och Oscar Persson efter målgång.

Den spontant inplanerade tävlingen Grönklittspremiären ägde rum under lördagen under soliga och relativt kalla förhållanden. Termometern visade sju minusgrader och inte ett moln fanns på himlen.

– Det ser nästan ut som en dag i februari när solen håller på att gå upp på förmiddagen, säger tävlingsledare Bror Nilsson strax innan start.

Tävlingen gick på spåret Stormon runt, vilket innebär att åkarna tävlade över 10 kilometer.

En av de sista att anmäla sig var Jens Eriksson från Dala-Floda. Jens, som visat på många bra resultat i långloppssammanhang genom åren, tog initiativet ut från stadion och visade att han ville vara med där framme.

Loppet gick inledningsvis genom konstsnöbanan med dess branta backar. Ganska snart visade det sig vilka som höll lite högre klass. Det skapades en klunga med samtliga Lager 157 ski team-åkare, Rickard Tynell från Grycksbo, Jens Eriksson, Anders Solin, IFK Mora SK.

 Jens Eriksson, Dala Floda IF, sekunder efter målgång.

Upploppet låg i skugga, Jens Eriksson valde att staka mellan spåren men lyckades itne vinna ändå.

Väl framme på upploppet var det förstås många svartklädda åkare i spets. Det blev trångt och Markus Johansson knäckte staven samtidigt som segern såg ut att gå till Dala Floda. Då kom Oscar Persson, nykomlingen i Lager 157 ski team, och spurtade ifrån de andra för att sedan bli först över mållinjen. Segermarginalen var inte mer än en halvmeter ner till Jens Eriksson på andraplats och Orsabon Fredrik Byström, Lager 157 ski team, slutade trea.

Innan den utmattade herrsegraren hunnit hämta andan kom Emilia Lindstedt i ensam majestät under målportalen. Emilia som har en andraplats i Tjejvasan och flera fina resultat genom åren var nöjd med segern i Grönklittspremiären.

– Det är alltid roligt att vinna. När det är första tävlingen får man se lite prov på hur träningen har gått, och den verkar ju gått bra då, säger Emilia Lindstedt.

Emelia kör för Team ski pro am sedan i fjol, hon var dock den enda åkare från teamet på plats denna lördag.

Facebook

resultatlista 2016-11-12.pdf

Text och bild

Björn Daniels

dt.se

Skribent: Bror Nilsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Orsa SK - Skidor
Kung Gustafs väg 5
79430 Orsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info