Hoppa till sidans innehåll

Fina resultat av klubbens åkare!

04 JAN 2016 09:50
Klubbens åkare har haft en fin tävlingshelg i Morapinglan och Axa Ski Marathon.
  • Skapad: 04 JAN 2016 09:50

Fredrik Byström och Britta Johansson Norgren segrade i årets upplaga av Axa Ski Marathon.

Falu IK och Sågmyra SK stod som arrangörer när det för första gången anordnades ett lopp i långlopp på Lugnet. Med i startfältet fanns större delen av den svenska långloppseliten och loppet sträckte sig över 42 kilometer, eller fyra varv på dryga milen, i skogarna runt Riksskidstadion.

I herrklassen skulle det hela utveckla sig till en riktigt rafflande historia, där en segrare kunde koras först efter en spurtstrid.

Sex åkare tog sig i mål inom loppet av drygt sju sekunder och allra tajtast var det mellan segrande Fredrik Byström (1:32:01:9), Orsa SK/Lager 157 Ski Team och tvåan Marcus Johansson, Ulricehamns IF, då bara två tiondelar skiljde åkarna åt.

Bronset knep rutinerade Jörgen Brink som var sekunden bakom.

Totalt startade 118 åkare i herrklassen och 102 av dem fullföljde loppet.

I damklassen var det desto mindre dramatiskt.

Britta Johansson Norgren, Sollefteå Skidor IF/Lager 157 Ski Team, utklassade allt och alla och var i mål hela tre minuter och nitton sekunder före tvåan Emilia Lindstedt, Falun Borlänge SK.

Johansson Norgrens segertid blev 1:45:42.4.

Lindstedt var å sin sida lika överlägsen hon, om man jämför med bronsmedaljören Annika Löfström, Årsunda, då hon var hela fyra och en halv minut före trean.

I damklassen tog sig 17 av de 20 startande åkarna i mål.

0243-644 05
I Morapinglan som är en av Sveriges största ungdomstävling deltog flera av klubbens åkare med mycket fina resultat och klubben har en mycket fin kull av ungdomar på gång där Fredrik Byström är mångas idol. Syskonen Björk visade framfötterna ordennligt och visar återigen att de tillhör absoluta toppen i respektivve klass. Klubben går mot en ny lysande säsong där Byström nu är Sveriges bästa långloppsåkare för tillfället!
Resultat Morapinglan 2016
Skribent: Bror Nilsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Orsa SK - Skidor
Kung Gustafs väg 5
79430 Orsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info