Hoppa till sidans innehåll

Intersportloppet flyttas till Grönklitt

08 JAN 2014 15:25
18 januari flyttar IFK Mora SK återigen en tävling till Orsa!

Intersportloppet är nu fullt! 600 åkare är anmälda.
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2014 21:42

Tävlingsledaren Niklas Karlsson är glad att IFK Mora SK kan genomföra den fjärde upplagan av Intersportloppet i Grönklitt. FOTO: IFK Mora SK.

Tävlingsledaren Niklas Karlsson är glad att IFK Mora SK kan genomföra den fjärde upplagan av Intersportloppet i Grönklitt. FOTO: IFK Mora SK.

IFK Mora SK

Intersportloppet genomförs i Grönklitt

IFK Mora SK har beslutat att flytta Intersportloppet 18 januari till Grönklitt.
– Vi är glada att kunna genomföra tävlingen. Ett bra samarbete med Orsa SK och Grönklitt gör att vi kan erbjuda fina förhållanden, säger tävlingsledaren Niklas Karlsson.

Arrangemanget närmar sig med stormsteg och bristen på snö i den normala banan längs Vasaloppsspåret gör att den fjärde upplagan av loppet nu flyttas till snösäkra Grönklitt.

En prognos med lite mer snö och kallare väder gör också att förhoppningen finns att kunna genomföra loppet på en tvåvarvsbana.

– I dagsläget är det fyra varv på en milbana som gäller. Men med vädrets makter och ett fint samarbete med Orsa SK och Grönklitt hoppas vi kunna erbjuda en bana på två mil som körs två varv, berättar tävlingsledare Karlsson.

För att ge de tävlande rättvisa och bra förhållanden har man bestämt sig för att begränsa deltagarantalet till 600 åkare. I dagsläget finns knappa 200 platser kvar.

– Det känns mycket positivt att vi kan erbjuda 600 åkare en bra och rättvis tävling den så här långt snöfattiga vintern, avslutar Niklas Karlsson

Skribent: Bror Nilsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Orsa SK - Skidor
Kung Gustafs väg 5
79430 Orsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info