Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet

22 AUG 2014 18:18
Vad har hänt under sommaren?
  • Uppdaterad: 16 FEB 2015 16:53

Ja, nu har vi haft vårt första möte inför säsongen 14/15 så det känns som att säsongen med det är igång. Men först skall jag göra en återblick på vad som har hänt inom klubben under sommaren.

I samband med 3:e Orsa yran 16 juli överlämnades Klubb-bussen efter diverse ombyggnad till ungdomsverksamheten under lite ceremoniella förhållanden. Vi passade samtidigt på att göra lite reklam för vår verksamhet vilket resulterade i att det var många som besökte oss. Jag vill också passa på att tacka alla som har bidragit till att vi har kunnat skaffa denna resurs till klubben.

I samband med detta presenterades och välkomnades Fredrik Byström till klubben, då han valt att lämna Sollefteå SK för Orsa SK. Fredrik som bor i Orsa och är gift med Julia Limby kommer tillsammans med Julia att förstärka våra träningsgrupper genom att dela med sig av sina erfarenheter, vara med att utveckla och stötta våra tränare samt ungdomar, vilket vi är mycket glada och tacksamma för.

För Fredrik gäller under de närmaste två åren att åka för det nybildade teamet Lager 157 Ski Team och där han åker tillsammans med bl.a. Jörgen Brink och Daniel Rickardsson. Lager 157 Ski Team är ett långloppsteam som kommer att tävla i Ski Classics där bl.a. Vasaloppet ingår.

Direkt efter överlämnandet av Klubb-bussen styrde den söderut mot MTB-SM i Jönköping där klubbens ”cykelprins” Isak Nordin skulle delta. Äventyret slutade med en hedrande 7:e plats. Isak som är första års junior går från klarhet till klarhet och tog därefter ett JSM-silver i långdistans. Han leder också Långloppscupen efter fem pallplatser varav två segrar. Vi får med spänning följa Isaks fortsatta äventyr i cykelspåren.

Utöver detta så har sommarträningen för den äldre gruppen (Grupp4, Isbjörnarna) pågått i olika former. Cykelgruppen har också bedrivit träning två gånger per vecka med många entusiastiska deltagare.

Den ordinarie verksamheten startade upp med ett tränarmöte 10 augusti, där tränarna drog upp riktlinjerna för den stundande säsongen, samtidigt presenterades två nya tränare, vilka är Margareta Stjernqvist och Jonas Almgren.

Som tidigare nämnts så blir det ett Skidupptaktsmöte på Berget torsdag 28 augusti, där vi bl.a. kommer att informera om vår verksamhet, ha en ”Bakluckeloppis” med skidor och skidkläder. Vi kommer förhoppningsvis också att få tillfälle att välkomna nya unga skidåkare samt visa vår nya Klubb-buss.

Klubbens egna arrangemang kommer denna säsong att vara: Grönklitt Ski Marathon 14 februari, Lilla Grönklittsloppet 14-15 mars samt Grönklittsjakten 28-29 mars. Utöver detta kommer något eller några enskilda arrangemang att genomföras. Troligtvis kommer Grönklitt också att vara reservort för Ungdoms-SM, vilket om det blir av, kommer att engagera klubben.

Inom Grönklitt har det bildats en ny organisation med Marcus Laggar som chef. Gruppen skall ansvara för all verksamhet inom längdåkning och där de övriga i gruppen också kommer från det tidigare längdskidteamet. Grönklitt kommer också att genomföra ett antal omedelbara förbättringar som vi får återkomma till.

Med detta ser jag fram emot en härlig säsong med bra skidförhållanden och många medlemmar i spåren. Om du ha några frågor, synpunkter eller problem som berör Orsa SK, så tveka inte att höra av dig till mig eller någon av de övriga i styrelsen. 

Skribent: Hans Stjernqvist

Postadress:
Orsa SK - Skidor
Kung Gustafs väg 5
79430 Orsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info