Hoppa till sidans innehåll

Överlägsna segrar för Brink och Vemhäll

14 FEB 2015 19:30
Orsa Grönklitt Ski Marathon genomfördes i strålande vinterväder med många nöjda åkare!
  • Skapad: 14 FEB 2015 19:30

Jörgen Brink visade gryende Vasaloppsform i Orsa Grönklitt Ski Marathon. Här är Jörgen med kranskullan Vilma Olsson. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Jörgen Brink visade gryende Vasaloppsform i Orsa Grönklitt Ski Marathon. Här är Jörgen med kranskullan Vilma Olsson. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Brink och Vemhäll vinnare i Grönklitt

Jörgen Brink, Hudiksvalls IF och Lager 157 Ski Team, visade gryende Vasaloppsform och vann Orsa Grönklitt Ski Marathon i överlägsen stil.
– Det var en bra genomkörare med svårt att värdera vad det är värt egentligen, funderar Brink efter storsegern.
I damklassen var det också spel mot ett mål när Rembos Karin Vemhäll vann med nästan tio minuters marginal.

När det började bära uppför på andra delen av första varvet så tryckte Jörgen Brink, för dagen med blanka skidor, på rejält och ingen kunde följa.

– Jag vet inte vad som hände ”Bysse” (Fredrik Byström) egentligen och Daniel (Tynell) var ju en bit efter. Men de yngre grabbarna har nog åkt riktigt bra, berättar Jörgen och fortsätter:

– Det flöt väl på för min del men det är alltid svårt att vara själv och pressa på något sätt. Sen var stavfästet inte bra på andra varvet så man blev lite stående i nån backe där man bara sjönk igenom.

brink_solo.jpg
Jörgen Brink var solo med över minuten redan vid passering 19 av 42 kilometer. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

I mål var Jörgen nästan tre minuter före tvåan, Bores Oscar Persson som tog Axa:s Axel Bergsten i spurten om andraplatsen.

– Jag är jättenöjd med loppet, berättar Persson och fortsätter:

– Jag hade tio sekunders lucka men sen var det lite dåligt stavfäste och svårt att få tryck och då kom Axel ikapp igen. Men det gick bra att hålla undan på upploppet.

oscar_axel.jpg
Oscar Persson, SK Bore tar spurten om andraplatsen före Axel Bergsten, Axa SC. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Långloppsrävar som Daniel Tynell och Fredrik Byström hängde inte alls med idag och åkte in som femma och sexa över fyra minuter efter Brink.

Positivt med starka insatser av ungtuppar som Oscar Persson, Bore, som tvåa samt Gabriel Thorn och Fredrik Andrée båda från Bengtsfors som fyra och åtta.

gabriel_bysse_oscar.jpg
Unge Gabriel Thorn åkte offensivt. Här före Fredrik Byström och Oscar Persson. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Imponerade gjorde också Stefan Palm, ägaren till Lager 157 och huvudsponsor till Brinks team med samma namn. Palm åkte in som nia, precis under åtta minuter efter Brink.

Rembos Karin Vemhäll tog hem damklassen med nästan tio minuter före Emma Bergman, IK Rex

– Jag har varit förkyld hela veckan så jag åkte hit för att få poäng till Tiger Balsam cup, berättar Karin och fortsätter:

– Kroppen kändes piggare än vad jag trodde den skulle göra. Men jag orkade inte riktigt ta i som man borde. Men det var en fantastisk skiddag med fina spår.

karin_v_orsagr.jpg
Kranskullan Vilma Olsson och Rembos Karin Vemhäll. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nästa helg åker Karin Bessemerloppet och sedan väntar Tjejvasan och Vasaloppet.

– På Tjejvasan är målet att vara topp 20. Jag blev18:e i fjol och u står jag i elitledet från start. Vasaloppet är svårt att säga, beror ju på vilka som åker men ett mål jag haft några år är att klara 4.45, säger Vemhäll.

Resultatlista

Skribent: Bror Nilsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Orsa SK - Skidor
Kung Gustafs väg 5
79430 Orsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info