Hoppa till sidans innehåll

Grönklitt Nattmarathon-tävlingen utgår 2020


2019-02-02

Vasaloppet har sedan starten tagit sina deltagare till nya nivåer på en klassisk sträcka. I och med Nattvasan blir utmaningen till ett äventyr. Men att åka på natten ställer höga krav på både kropp och psyke, och på att du som deltagare vänjer dig vid att åka nattetid med lampa och partner. Den 2 februari 2019 har du chansen att testa ordentligt under Nattmarathon i Orsa Grönklitt. Det är en klassisk mara på 42 km och en halvmara på 21 km med start klockan 20.00 som arrangeras i samarbete mellan Orsa SK och Orsa Grönklitt. Här har du dessutom ett unikt inslag med intilliggande Orsa Rovdjurspark, där du med lite tur kanske får starta med ylande vargar i bakgrunden. 

Precis som i Nattvasan kommer det under Nattmarathon att vara begränsat med support längs sträckan. I Orsa Grönklitt är vildmarken verkligen påtaglig, vilket kommer att ge upplevelsen av nattskidåkning en helt ny dimension. Nattmarathon blir ett lopp att både åka och uppleva!

Med rådande omständigheter så har tävlingsledningen beslutat att korta ner banan.Kallbolsmyren är borttagen och ersatt med hund och pulkspåret istället.
OBS! Nya banlängder för Nattmarathon.
1 varv = 16 km
2 varv = 32 km (2x16 km)

Uppdaterad 190202 17.00

Start 20.00

Information:
Datum: Lördag den 2 februari 2019
Start: 20.00 (sista målgång kl. 00.30)
Teknik: Fri stil (både klassiska spår och skateutrymme finns)
Sträcka: 42 km (2x21 km) och 21 km 
Klasser: Dam, herr och mixklass

Lag: Patrull
Deltagarantal: Max 200 par
Sista anmälan 2019-02-02 18:00 OBS! Förlängd anmälningstid.

Två vätskekontroller

Läs inbjudan 2019 HÄR

Spårkarta Nattmarathon 2019.pdf

Banprofil 2019.pdf

Tävlingsledare: Bror Nilsson 070-317 30 47 This is a mailto link

Arrangeras av Orsa SK i samarbete med Orsa Grönklitt och Silva.

Tävlingsregler 3:e Grönklitt Nattmarathon 2019-02-02

Nattmaran är ett parlopp där varje lag består av två deltagare. Laget åker tillsammans av säkerhetsskäl, det skall inte vare ett längre avstånd än att man håller uppsikt över varandra. Vid målgång får det vara ett avstånd på max 20 sekunder.  Båda deltagarna måste genomföra loppet för att laget ska få giltig sluttid. Loppet går i fri stil vilket gör det möjligt att välja mellan klassisk skidåkning eller skejt. Laget skall gå i mål med samma skidor som de startade med. Det är tillåtet att byta skidor med varandra inom laget. Uppdateras eftersom!

Utrustningskrav

Det är krav att samtliga deltagare är utrustade med 1 st pannlampa samt ryggsäck eller liknande innehållande följande:

  • Vindtät jacka och byxa
  • Torr mössa och extra vantar
  • Första förband
  • Förtäring. Minst 500 ml vätska, 1 st energibar eller liknande.
  • Extra batterier till pannlampa.
  • Varsin mobiltelefon

”Vi är väldigt glada att kunna vara en del av Orsa Grönklitts satsning på Nattmarathon. Vi var en av initiativtagarna till Nattvasan som vi också står som värd för och båda dessa initiativ handlar framför allt om att inspirera människor som gillar att träna utomhus att fortsätta göra det även under den mörka årstiden. Det är verkligen en helt unik träningsupplevelse att åka skidor, springa eller cykla i skogen med pannlampa. Och ännu roligare och säkrare blir det om man gör det tillsammans med någon annan. Allt detta har man tagit fast på i Nattmarathon och Nattvasan där man flyttar fokus från tävling till upplevelse och samarbete. Orsa Grönklitt är en fantastisk destination för längdskidåkning och vi är oerhört stolta att de vill ha oss med i sin satsning framåt”.

Madelene Öhlin, marknadschef SILVA 

Resultatlistor 2018

 

 

Uppdaterad: 27 JUN 2019 10:43 Skribent: Bror Nilsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Orsa SK - Skidor
Kung Gustafs väg 5
79430 Orsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info